fbpx

Az év elején elindultlakásfelújítási támogatásrengeteg család számára ad lehetőséget otthonaik korszerűsítésére. Számos előnye közül az egyik legnépszerűbb, hogy vissza nem térítendő kedvezmény, azonban az összeg utólag kerül kifolyósításra. Vagyis, ha valaki nem rendelkezik elég önerővel a munkálatok elvégzéséhez, akkor belefuthat egy-két kellemetlen akadályba.

Mire is gondolunk pontosan? Az otthonfelújítási támogatás előfinanszírozására nem régen útjára indult az otthonfelújítási kamattámogatott hitel. Jelenleg csak korlátozottan, néhány bank kínálatában érhető el. Ebből kifolyólag, ha valaki korábban, az érintett ingatlanra már jelzálogalapú hitelt vett fel – és a saját pénzintézetében még nincs lehetőség a kölcsön igénylésére-, akkor ez sajnos megnehezítheti az önerő előteremtését.

Mikor kell másként megoldani az önerőt?

A kamattámogatott hitel első hallásra egy igen egyszerű megoldásnak tűnhet, hogy kipótold a saját megtakarításodat. Mivel a kölcsönhöz szükséges ingatlanfedezet bevonása, ezért érdemes igen alaposan körül járni, pontosan milyen feltételekkel vonható be az otthonod.

Gyakori problémaként szokott felmerülni, hogy egy idegen banki jelzálogteher már bejegyzésre került az ingatlanon. Érdemes tudnod, a pénzintézetek legnagyobb része – bizonyos kockázati tényezők miatt-, pedig nem járul hozzá, hogy őt megelőzően vagy követően más bank is bejegyzésre kerüljön az ingatlannyilvántartásba.

Ettől függetlenül ez nem zárja ki, az otthonfelújítási támogatás igénylését, de a kamattámogatott hitel ügyintézésével kapcsolatban a saját bankodat érdemes megkeresned. De mi történik, ha ő náluk még nem elérhető? Akkor sem kell kétségbe esned, mert van számodra egy megoldási javaslatunk. 

Személyi kölcsön szabadon, ingatlanfedezet nélkül

személyi kölcsön gyors, rugalmas hiteltermék, ami nem igényel fedezet bevonást, és meglepően gyorsan hozzá is juthatsz a hiányzó összeghez. Nem szükséges adóstársat bevonnod, illetve megfelelő összegű jövedelemnél nagyobb mértékű kamatkedvezményben is részesülhetsz.

Folyósítása az igénylés benyújtását követő néhány napon belül megtörténik. A kért hitelösszeget, pedig a saját számládra egy összegben kapod meg. Előnye, hogy szabadon felhasználható, vagyis a felújítási munkálatokról nem kell benyújtanod előre költségvetési tervet. Ezzel pénzt is spórolsz meg, hiszen a kamattámogatott hitel igénylése esetén értékbecslést rendel el a bank, aminek a költségét előre ki kell fizetned (bár ezt akció keretén belül legtöbbször utólag visszatérítik, mégis egy kis könnyítést jelent az egyéb felújítási összegek mellett).

Tipp: Most ez első igénylők között lehetsz, aki kipróbálja a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönt, amelybe a támogatás összegét utólag, 1 éven belül díjmentesen bele törlesztheted.

Milyen előnyei vannak a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönnek?

Maximális futamideje 7 év, ami valamivel rövidebb, mint a klasszikus személyi hiteleké, de a kedvező kamatozása miatt ez nem jelent hátrányt. A hitel teljes hossza alatt a kamatperiódus fix, ami sokkal tervezhetőbbé teszi a konstrukciót, így nem kell attól tartanod, hogy drasztikusan megemelkedik a törlesztőd. A standard 1%-os folyósítási díj helyett, maximum a hitelösszeg 0,75%-a kerül levonásra a kiutaláskor.

Bármikor előtörleszthető, melynek a mértéke a befizetett összeg maximum 0,5%-a, illetve az első évben díjmentes. Így visszautalva a korábbi tippünkre, az otthonfelújítási támogatásból akár rögtön ki is fizetheted egy nagy részét, ami akár ingyenes is lehet számodra.

Hozd ki Te is a legtöbbet otthonodból! Keress meg nyugodtan, és elkészítem a legjobb, személyre szabott ajánlatot!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!