fbpx

A kormány döntésének értelmében a gyermeket nevelő szülőknek járó adó-visszatérítés összege február 14-ig megérkezik a számlákra. Az adó-visszatérítés igénybevételének módjától – havi vagy éves bontás-, illetve a gyermekek számától függően néhány tízezer forintos összeg, de akár milliós tétel is érkezhet most az érintett családok számlájára.

Elszórni sok, befektetni kevés: mihez kezdjünk az SZJA-visszatérítés összegével?!

 

Szja-visszatérítés és hitel-előtörlesztés

 

Ha az adó-visszatérítés néhány százezer forint – vagy akár eléri a maximálisan visszaigényelhető 1,6 millió forintot –, érdemes lehet megfontolni a személyi kölcsön és jelzáloghitel előtörlesztését.

Amire számítanunk kell:

  • az előtörlesztésnek és a szerződésmódosításnak jellemzően van egyszeri díja, melynek mértéke fix. Az előtörlesztés pontos módjáról és költségeiről az érintett pénzintézet hirdetményéből tájékozódhatunk.
  • az előtörlesztett összeg a fennálló tőketartozás mértékét csökkenti. Az összeg befizetését követően általában két lehetséges konstrukcióból választhatunk. Az egyik esetben a futamidő azonos marad, a havi törlesztőrészlet azonban csökken. A másik esetben a futamidő rövidül, de a törlesztőrészlet nem változik. (Hogy számunkra melyik a kedvezőbb konstrukció, azt a szerződésben foglaltak alapján, egyénileg lehet megállapítani.)
  • az előtörlesztés szándékát minden esetben előre, írásban kell jelezni a pénzintézet számára. Ezt követően a bank tájékoztat a tőketartozás mértékéről, és megtörténhet az előtörlesztés.

 

Szja-visszatérítés és szabad felhasználású hitel

Hosszabb ideje tervezitek nagy értékű háztartási nagygép vásárlását, vagy megvalósítanátok álomutazásotokat? Esetleg úgy érzitek, az adó-visszatérítés esély az autóvásárlásra?

Szabad felhasználású hitel választása esetén örömmel keresek számotokra ideális konstrukciót, mellyel az álmok nem elérhetetlenek többé. Írjatok nekem!

 

Szja-visszatérítés és lakáscélú hitel

Ha már korábban is fontolgattátok az ingatlanvásárlást, a most beérkező összeget a meglévő önerőhöz átcsoportosítva alacsonyabb hitelösszeggel is elérhetitek céljaitokat. Az idei esztendőben több – jelenleg még elérhető – ajánlat hozzáférhetősége megszűnik, ezért nem érdemes halogatni a döntést. 

Ne feledjétek, a falusi csok utoljára  2022. június 30-án igényelhető, a babaváró hitel az év végéig, december 31-ig elérhető.

Az ingatlanvásárlás komoly és életre szóló döntés, melynek meghozása alapos körültekintést és megfontolást igényel. Engedjétek, hogy segítsek nektek, ismerjétek meg a lehetőségeiteket! Teljes körű hitelügyintézés, bankfüggetlen ajánlatok, támogatás az első lépéstől az utolsóig. Írjatok nekem!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!