fbpx

A méltán népszerű, kedvező feltételekkel bíró Babaváró hitel idén utoljára, december 31-ig igényelhető. Azok a házaspárok, akik fontolgatják, hogy igénybe veszik ezt a hitelformát, jobban teszik, ha mielőbb felmérik lehetőségeiket, és tisztázzák bizonytalanságaikat. A pénzintézetek ugyanis arra számítanak, hogy a második és harmadik negyedévben fokozódik majd a piac érdeklődése a hiteltermék iránt. Gondolkodj időben!

 

Szeretnéd megtudni, hogy a Babaváró hitel neked való-e? Vedd fel velem a kapcsolatot, vagy olvass tovább, és gyűjtsd be a legfontosabb információkat!

 

Babaváró hitel ingatlanra is

 

A babaváró konstrukció népszerűségének oka, hogy egy viszonylag könnyen elérhető, szabad felhasználású hitelforma, melynek akár 75%-a is önerőként szolgált új lakáshitel igénylése esetén, amennyiben a Babaváró hitel és a jelzáloghitel igénylése között legalább 90 nap telik el.

 

A Babaváró hitel feltételei

 

A Babaváró hitel feltételei gyakran nehezen érthetőek, az egyedi tényezők pedig tovább bonyolíthatják a helyzetet, ezért fontos ellenőriznetek, hogy nektek is jár-e a Babaváró hitel.

 

A Babaváró hitel feltételei:

 

  • kizárólag házastársak számára, együttesen igényelhető;
  • akkor is igénybe vehető, ha mindkét fél elváltként érkezett a kapcsolatba;
  • meglévő csemetékre a kedvezményes konstrukció már nem érvényesíthető;
  • a feleség életkora az igénylés pillanatában legalább 18 év, de nem haladja meg a 41 évet;
  • az igénylők legalább 3 éves állandó biztosítotti jogviszonnyal rendelkeznek, melyből legalább az utolsó 90 nap magyarországi jogviszony.

 

Babaváró hitel kizáró okok

 

A Babaváró hitel kizáró okai közé tartozik, ha a házastársak nem magyar állampolgárok, vagy ha az egyik fél magyar állampolgár ugyan, de a másik fél olyan külföldi, aki nem rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel.

 

Sajnos azokban az esetekben, amikor a házastársak közül egyikük esetén sem áll fenn legalább hároméves, folytatólagos TB-jogviszony, melyből legalább az utolsó 90 nap magyarországi, vagy a várandósság kialakulása bármely “nyilvánvaló körülmény” miatt nem valószínűsíthető, a Babaváró hitel nem vehető igénybe. Igaz ez akkor is, ha házasok egyike büntetett előéletű, vagy 5000 Ft-nál nagyobb adótartozással rendelkezik, és/vagy szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív listáján.

 

Babaváró hitel törlesztésének szüneteltetése

 

A Babaváró hitel törlesztésének szüneteltetése akkor kérhető, ha a házaspár tagjai minimum 12 hetes fennálló várandósságot igazolnak, vagy szülés, illetve örökbefogadás útján szülővé válnak.

 

Egy gyermek esetén három évre függeszthető fel a törlesztés – mely idővel a teljes futamidő automatikusan meghosszabbodik –, ikerterhesség esetén pedig 3+2 éves szüneteltetés válik lehetségessé. A második szülésből származó gyermek(ek) vállalását követően újabb hároméves szüneteltetés kérhető, a tartozás mértéke pedig a gyermekvállalási támogatásnak köszönhetően akár 30%-kal csökkenthető. A harmadik gyermek születését követően igényelhető gyermekvállalási támogatás hitelbe történő beforgatásával a teljes fennálló tartozás megszüntethető.

 

Falusi CSOK és Babaváró hitel

 

Ha használt ingatlan vásárlását és kibővítését, felújítását tervezitek, 2022. december 31-ig még kombinálhatjátok a Babaváró hitelt falusi CSOK-kal és a további hiteltermékekkel úgy, hogy az számotokra a legkedvezőbb legyen. Ne feledjétek, a jelenlegi állás szerint a Falusi CSOK december 31-ig vehető igénybe! A hiteltermékek kombinálásának szándéka esetén azonban mindenképpen szem előtt kell tartanotok, hogy a teljes felvett Falusi CSOK összege a vételár legfeljebb 50%-át teheti ki.

 

Vegyétek igénybe pénzintézettől független hitelszakértő szolgáltatásaimat, és teszek róla, hogy megtaláljuk a számotokra optimális felépítésű hitelkonstrukciót úgy, hogy a maximumot hozzuk ki a lehetőségeitekből! Ne kompromisszumot kössetek, hanem hitelszerződést – ideális feltételekkel! Tudjátok meg, milyen lehetőségeitek vannak!

 

Írjatok az edina@kaphatokhitelt.hu-ra, vagy hívjatok a +36 30 681 7381 telefonszámon!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!