fbpx

Decemberben népszerű a személyi kölcsön – legalábbis én így tapasztalom. Az okok sokfélék lehetnek, de az tény, hogy az idén húsz naposra duzzadt közoktatási szünet, a megnövekedett rezsiszámlák és háztartási költségek, valamint maga az ünnep is számos kiadással járnak. Vajon rosszul dönt-e, aki személyi kölcsönt választ?

 

Karácsony számokban: várható kiadások

Az ünnep nem lehet teljes a hagyományos karácsonyi fogások, a meghitt fények és persze az ajándékok nélkül. És hogy mit jelent mindez a számokban?! Egy reprezentatív kutatás szerint a magyar családok kb. 100 000 Ft-ot terveznek költeni az idei ünnepekre. Azok pedig, akik ajándékot is vesznek, átlagosan 4-6 embert lepnek majd meg, fejenként kb. 10 000 Ft értékben. A kutatásban résztvevők 18 %-a azonban semmilyen kiadással nem tervez az ünnepekre: anyagi források hiányában náluk elmarad a karácsony.

 

A személyi kölcsön választásának előnyei

Ha nagyobb beruházást, lakásfelújítást vagy nagyértékű eszközbeszerzést tervezünk az ünnepek közeledtével, netán azonnal szükségünk van egy nagyobb összegre, a szabad felhasználású személyi kölcsön gyors megoldást jelenthet a problémánkra. Minden esetben érdemes azonban részletes költségkalkulációt végezni, megtervezni a havi és negyedéves kiadásokat, valamint többféle ajánlatot megismerni a felelős döntéshez!

Független hitelszakértőként segítek, hogy a havi jövedelem, a felvenni kívánt összeg, valamint a tervezett futamidő ismeretében feltérképezzem a lehetőségeket és átfogó képet nyújtsak az aktuális piaci lehetőségekről.

A szabad felhasználású személyi kölcsön mellett szól, hogy

 • viszonylag egyszerűen és gyorsan, kevés adminisztrációval hozzáférhető hiteltípusról van szó;
 • saját banknál indított hitelkérelem esetén akár már egy nap alatt is elbírálhatják;
 • 2-5 munkanap alatt felhasználhatóvá válik az igényelt hitelösszeg;
 • ingatlanfedezet nélkül is felvehető;
 • mivel szabad felhasználású, bármire fordíthatjuk, legyen a cél napelem telepítése, lakásvásárlás, óriástévé karácsonyra, utazás, hiteltörlesztés vagy egyéb kiadás;
 • bár a kamat a felvett hitelösszeg és a havi jövedelem függvénye, akár már kedvezőbb ajánlatra is lelhetünk, mintha lakáshitelek között keresgélnénk.

 

Fontos tudnivalók a személyi kölcsön kapcsán

Noha személyi kölcsön igénylése esetén számos feltételnek kell teljesülnie, viszonylag egyszerűen igényelhető hiteltípusról van szó. Az igényléshez elengedhetetlen

 • a magyarországi lakcím;
 • a legalább 3-6 hónapja fennálló folyamatos, azonos munkáltatónál létesített munkaviszony és 6-12 hónapja fennálló folyamatos munkaviszony;
 • a legalább minimálbérnek megfelelő havi jövedelem (ez a felvenni kívánt hitelösszeg fényében változhat, hiszen a fizetésnek elégségesnek kell lennie a hitel várható törlesztőrészlethez);
 • hogy az igénylő életkora legalább 21-24 év legen, valamint, hogy a hitel lejáratának időpontjában az igénylő nem lehet idősebb 65-70 évesnél;
 • a legalább 2-3 hónapos bankszámla múlt, valamint,
 • hogy az igénylő nem szerepelhet a negatív KHR listán.

A személyi hitel elbírálása során speciális esetnek számítanak a vállalkozók, a KATA vállalkozók, a kismamák és a külföldről származó jövedelem is, melyeket a különféle bankok különböző módokon ítélnek meg.

Fontos tudni továbbá, hogy a személyi kölcsönök legfeljebb 10 évre, maximum 10 millió forint összegben kérvényezhető, a futamidő végéig fix törlesztőrészlettel rendelkező kölcsönök. Jó, ha tudjuk, hogy kedvezőbb feltételek érhetők el az igénylés során, ha magasabb jövedelemmel, vállalt havi jóváírással, illetve kiegészítő szolgáltatásokkal együtt igényeljük a hitelt.

 

Személyi kölcsön független hitelszakértő segítségével

Ha nem tudtok dönteni, hogy személyi kölcsön vagy lakásvásárlási hitel lenne a megfelelő számotokra…

Ha bizonytalanok vagytok abban, mekkora hitelösszeg volna az ideális céljaitok eléréséhez…

Ha keresitek a tökéletesen rátok szabott, komfortos és hosszú távon is jól kivitelezhető ajánlatokat…

Forduljatok hozzám! Független hitelszakértőként helyzetetek és elképzeléseitek megismerését követően személyre szabott, átfogó és a teljes piaci palettát felvonultató ajánlatot készítek nektek, melyből ti választjátok ki a számotokra tökéleteset. Éljetek a lehetőséggel, írjatok nekem!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!