fbpx

Beköltözni egy nagy házba igen megterhelő, időigényes és költséges folyamat is lehet, ami jogosan veti fel azt a kérdést: miért választják ezt sokan? A helyhiánytól az új munkahelyig bemutatjuk azt a 10 legfontosabb okot, amiért az emberek úgy döntenek, hogy a legjobb megoldás családjuk számára, ha lakásukat lecserélik egy önálló ingatlanra…

1.    Több helyre van szükség 

Azok, akik korábban megvásárolták már első lakásokat, gyakran azon kapják magukat, hogy hamar szűkössé válik a hely, és eljön az az idő, mikor egy nagyobb házra kell lecserélni, például a családalapítás tervezésekor.

2.    Újdonság

Nehéz lehet eldönteni, hogy pénzünket, vagyonunkat gyarapítsuk-e egy újabb ingatlannal, vagy, ha meg van átköltözzünk-e teljesen. Gyakori jelenség, hogy valaki az újdonság varázsától vezérelve vásárol és vált egy nagyobb otthonra.

3.    Új munkahely

Egy új munkahely elfogadása gyakran jár azzal, hogy a család egy teljesen más, akár távolabbi településre költözik, mert a jelenlegi otthonából hatalmas megterhelés lenne az állandó utazgatás.

4.    Üres fészek szindróma 

Amikor a gyerekek felnőtté válnak, és elköltöznek a családi házból, sokan döntenek úgy, hogy kisebb ingatlant vásárolnak és lecserélik a meglévőt, mivel már nincs szükségük nagyobb terekre. 

5.    Kapcsolatok

Egy párkapcsolatban a közös otthon megteremtése egy jelentős pillanat, és ez az egyik fő oka, hogy az emberek elköltöznek. Gyakran azt jelenti, hogy el kell adnunk a meglévő ingatlanunkat, ha egy közös házat szeretnénk párunkkal. Másrészt egy fájdalmas szakítás is költözéssel járhat, mivel az ingatlanban maradó fél jövedelme egyedül nem biztos, hogy elbírja a ház fenntartási költségeit, vagy az egyik félnek ki kell vásárolni a másikat.

6.    Közelebb legyen a család

Sok ember számára nagyon fontos, hogy közelebb éljen a családjához, és sokszor ez az egyik legfontosabb oka annak, hogy az emberek házat vásárolnak. Mivel a családi fészek több generációt is magába foglalhat, természetes, hogy a szülők közelebb akarnak élni a gyermekeikhez vagy unokáikhoz.

7.    Iskola vonzása

Egyre többen választanak olyan környéket, ahol a gyermekeik közel lehetnek egy-egy kiváló oktatási intézményhez. Azok a szülők, akik szívesen küldik a csemetéket egy jóhírű iskolába, sokszor döntenek úgy, hogy a lehető legközelebb költözzenek hozzá.

8.    Életmódváltás

Azok, akik jelenlegi otthonukban nyugtalannak érzik magukat, vagy belefognának valami teljesen újba, nagy valószínűséggel fognak új otthont választani. Akár a város nyüzsgésétől távol egy békésebb vidéken, ahol a modern hétköznapi díszletet lecserélhetik egy vidéki, nyugodtabb tájra.

9.    Fenntartási költségek

A jövedelem megváltozása vagy a megtakarítás csökkenése is azzal járhat, hogy sokan úgy döntenek, olyan helyre költöznek, ahol a házuknak alacsonyabb a fenntartási költsége. Ez magában foglalja a ház árát, a számlákat és a karbantartási költségeket is.

10.                 Változások a környéken 

Mióta beköltöztünk a jelenlegi otthonunkba, jelentősen romolhatott a környék gazdasági vagy társadalmi jellemzői. Ez azt jelentheti, hogy lehetőségünk van olyan helyre költözni, ahol sokkal boldogabban és kényelmesebben érezhetjük magunkat.

Egy ház megvásárlása kihívást jelentő feladat, de a legtöbb esetben rendkívül jó hatással van életvitelünkre és nyugalmunkra.

Hozd ki Te is a legtöbbet otthonodból! Keress meg nyugodtan, és elkészítem a legjobb, személyre szabott ajánlatot!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!