fbpx

A nehéz gazdasági helyzet, a forint folyamatos romlása, az egyre növekvő kamatok mellett érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen fajta hitelt igényeljünk, melyik a legpraktikusabb és legkedvezőbb számunkra. Viszont a különböző banki termékek között könnyű elveszni és nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Hogyan döntsünk, mi alapján válasszunk hitelt?

 

Ha a hiteligényléssel kapcsolatban minden fontos adatot egyedül szeretne valaki összegyűjteni (pl milyen feltételekkel nyújtják a bankok az adott hitelt, mit hogyan és honnan kell beszerezni az igényléshez szükséges dokumentumokat stb), akkor több órájába is kerül a művelet!

Míg a kiválasztott bankokat meglátogatja, ott kivárja amíg rá kerül a sor, átbeszéli az ügyintézővel a lehetőségeit és felteszi a kérdéseit; majd otthon újabb órákba telik, amíg összeveti a bankokban kapott tájékoztatókon lévő paramétereket.

Ráadásul sokszor még ez sem elég ahhoz, hogy minden fontos információ birtokában legyünk!

Ezért sokkal jobban megéri független hitelszakértő segítségét kérni, mert egyedi kedvezmények mellett (amiket egyénileg indított igénylés esetén nem kaphatunk meg) gyorsabb ügymenetet kapunk (a bankok kiemelten kezelik a közvetítő partnerek által benyújtott ügyleteket) és szükség esetén lobbyzni is tudnak az anyagért, a feldolgozási folyamat során.

A hitel nagyságát, a hitelt nyújtó bankot, a hitellel járó plusz költségeket, a kamat nagyságát és azt, hogy fix vagy változó kamatú-e, illetve a törlesztő részletet is fontos figyelembe venni, ha a lehető legoptimálisabb hitelkonstrukciót szeretnénk kiválasztani.

A teljes hiteldíjmutató (THM) nagysága az egyik legfontosabb szempont, hiszen ez mutatja meg, hogy mekkora költségekkel kell számolnunk az igénylendő hitel kapcsán.  

Ugyanannyira fontos, hogy változó kamatozású, vagy végig fix hitelt választunk.

A fix kamatú hitelek általánosságban drágábbak, magasabb havi törlesztő részletűek, így természetesen az elvárt minimális jövedelem is magasabb ezen hiteltípusnál. A fix kamatozású hitel nagy előnye viszont a futamidő végig állandó törlesztő, így ez a hiteltípus a legbiztonságosabb!

 

Fontos szempont a biztonság!

Jelen gazdasági helyzetben egyértelműen a végig fix kamatozású hitelek a nyerők. Kiszámíthatóak, az ügyfél számára biztonságosak, nem rejtik magukban a törlesztő emelkedésének kockázatát, melyre a folytonosan változó kamatok miatt nagy az esély. 

 

Ha előnyben részesítjük a hosszabb távú biztonságot és a törlesztő részletek hosszú távú kiszámíthatóságát, érdemes fix kamatozású hitelt választani.

Ha a futamidő alatt jelentősen csökkenne a jegybanki alapkamat, még mindig fennáll a hitelkiváltás lehetősége.

Vegyétek igénybe pénzintézettől független hitelszakértő szolgáltatásaimat, és biztosítalak arról, hogy megtaláljuk a számotokra optimális hitelkonstrukciót úgy, hogy a maximumot hozzuk ki a lehetőségeitekből! Ne kompromisszumot kössetek, hanem hitelszerződést – ideális feltételekkel! Tudjátok meg, milyen lehetőségeitek vannak!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!