fbpx

A tavasz meghozta a hitelfelvételi kedvet, így újra egyre többen érdeklődnek a kedvező lehetőségek iránt. A COVID19 miatt, bár így is alacsonyabb a kifolyósított hitelek száma, mégis a hitelpiacon jobbnál jobb ajánlatokat lehet felfedezni. Nemcsak a jelzáloghitel iránt, hanem a személyi kölcsön igénylésével kapcsolatban is nagy az érdeklődés.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikája alapján az év eleje óta növekszik a Babaváró hitel, személyi hitel és lakáskölcsönök felvételi aránya. Ezek közül is élen jár a személyi kölcsön, ami köszönhető annak, hogy ingatlanfedezet bevonása nélkül, pár napon belül szabadon felhasználható az összege.

Az is jól látható, hogy az újonnan bevezetett Otthonfelújítási hitel igénylésével kivárnak az emberek, így a jobb idő beköszöntével valószínűleg nagy lesz az igény erre is. Sok hiteligénylő nagyon tudatosan készül a felújítási munkálatokra, így a legtöbben már előre körbe járják a lehetőségeiket. Az ingatlan korszerűsítésére számos konstrukció közül lehet választani, mindig az igénylő élethelyzetétől függ, kinek mi a legkedvezőbb, legyen az lakáshitel, személyi kölcsön, vagy az Otthonfelújítási hitel + támogatás együtt.

2021 januárjától megszüntették a tavaly márciusban bevezetett THM plafont, ami egyik oldalról még több lehetőséget nyújt a hitelösszeg meghatározásakor, másrészt elindított egy folyamatos kamatemelkedést.

A pandémia jó hatással volt a személyi kölcsön árazására, mert az elmúlt 1 évben jelentős kedvezményekkel lehetett megigényelni. Már 2019 óta próbálják népszerűbbé tenni ezt a hitelterméket, hiszen az azóta futó Babaváró hitel jó konkurenciának bizonyult. Amellett, hogy fedezet nélkül igényelhető szabadfelhasználásra, egy lakásvásárlásnál önerőként is felhasználható. Hatalmas előnye a személyi hitellel szemben, hogy gyermekvállalás esetén kamatmentessé, de akár vissza nem térintendő kedvezménnyé is átalakítható. Így nem csoda, hogy előszeretettel ajánlható családalapítás előtt álló fiatal házaspároknak.

Mivel a Babaváró hitel 2022. december 31-ig igényelhető – ahol szigorú jogszabályi előírásoknak kell megfelelni -, így egyre csökkenni fog azok száma, akik jogosultak lehetnek rá. Viszont a már ingatlannal rendelkező pároknak remek alternatíva lehet az Otthonfelújítási hitel, ami alacsony kamattal biztosítja lakásuk korszerűsítését.

2020-ban minden banki ügyfél rengeteg változással szembesült, hiszen a járványhelyzet alapjaiban forgatta fel az ügyintézést. Egyszerűsödött folyamatokkal, digitális csatornák fejlesztésével találták magukat szemben. Megjelent a hitelpiacon a jelzáloghitel után a fogyasztóbarát személyi kölcsön is, mely számos kedvező tulajdonsággal rendelkezik, például törlesztő részlete fix a futamidő végéig.

Hitelfelvételkor az a legideálisabb, ha minél több szempont alapján össze tudod hasonlítani őket. Fontos, mekkora lesz a futamideje vagy mennyi a teljes visszafizetendő összeg. Elő- és végtörlesztés tervezése esetén, érdemes ezek díjával is számolni, ami kisebb összegnél nem olyan jelentős, de nagyobb hitelnél akár százezres nagyságrendű is lehet.

Az, hogy pontosan melyik hitel a legmegfelelőbb neked, mindig aktuális élethelyzetedtől is függ. Fontos megismerned több bank ajánlatát is, hiszen a hasonló termékek között nagyobb különbség is lehetnek. Van olyan bank, ahol a fogyasztóbarát és a klasszikus személyi kölcsön között jelentős árazási eltérések lehetnek, de van, ahol ugyanolyan számokkal találkozhatsz.

Hozd ki Te is a legtöbbet otthonodból! Keress meg nyugodtan, és elkészítem a legjobb, személyre szabott ajánlatot!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!