fbpx

Látjuk, érezzük, a napi bevásárlások során saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy az infláció mértéke egyre nő, a forint értéke pedig szinte percről percre romlik. Az októberben számított infláció 21.1% volt, a jegybanki alapkamat pedig jelenleg 13%.

A hitelek iránti kereslet azonban ennek ellenére sem szűnt meg, sőt, sokaknak most jött el a tökéletes alkalom az ingatlanvásárlásra. Egyre nagyobb ugyanakkor a fogyasztói tudatosság, melyet független hitelszakértőként én magam is nagy örömmel üdvözlök. Lássuk, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik most szánják rá magukat a lakás- és házvásárlásra, otthonteremtésre!

 

Hitelfelvétel őrült időkben: megéri?

A hitelfelvétel mindig kockázatos lépés, ezért mielőtt élünk a lehetőségeinkkel, érdemes végiggondolni, pontosan mire és miért van szükségünk. A CSOK, a babaváró hitel és a különféle konstrukciók kedvezőnek tűnhetnek, ha csak és kizárólag a jelenlegi albérletárakra fókuszálunk. Ugyanakkor nem árt, ha szerződéskötés előtt kiszámoljuk, mit is vállalunk.

Nézzünk egy egyszerű példát! Házat szeretnénk vásárolni és szükségünk van 20 millió forintnyi hitelre. Ez elég nagy összeg, így 20 éves futamidőben gondolkozunk. Mindegy, hogy mennyi a havi törlesztőnk és hogy pontosan mennyit fizetünk vissza? Ugyan dehogy! Hiszen egy család életében minden forintnak helye van, épp ezért lényeges kérdés, hogy mekkora havi kiadásokkal kell számolnunk, ha hitelt veszünk fel.

Tételezzük fel, hogy családunk havonta átlagosan jövedelemből gazdálkodhat!

A jelenleg legkedvezőbb konstrukciójú lakásvásárlási hitel törlesztése húsz éven át, végig fix kamatozású hitellel, partneri kedvezménnyel havi 169 690 Ft. Ebben az esetben a THM 8, 51%, a teljes visszafizetett összeg pedig 40 701 600 Ft.

A legkevésbé ideális ajánlat esetén ezzel szemben havi 211.636 Ft a törlesztőrészlettel,12,04 % THM-mel és húsz év alatt 50 792 313 Ft visszafizetendő összeggel számolhatunk.

Babaváró Hitel, Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel, CSOK: Hitelvariációk független hitelszakértő segítségével

Független hitelszakértőként gyakran tapasztalom, hogy bár a hozzám forduló párok, családok már rendelkeznek valamennyi tudással és ismerettel, ezeket nem feltétlenül látják át, nem feltétlenül tudják rendszerezni. Ilyenkor jön jól a segítségem, hiszen a célok és lehetőségek tisztázását követően segíteni tudok az optimális konstrukció kiválasztásában.

Független hitelszakértő bevonásának további előnyei is vannak:

  • a bankok ajánlatai között akár tízmilliós különbséget jelentő komoly eltérések vannak. Az általam készített, összehasonlító elemzést is tartalmazó, kifejezetten az igényeidre készült ajánlat segít tisztán látni.

  • jelentős az eltérés a banki hitelbírálat gyakorlatában, melyről a független hitelszakértőként tudomásom van, ezért naprakész információkkal tudok szolgálni a folyamatot illetően és hatékony segítséget tudok nyújtani a hiteligénylés során.

  • az egyedi kamatok, partneri kedvezmények kizárólag független hitelszakértő közreműködése esetén érhetőek el, így a tőlem kapott ajánlattal jobban jársz, mintha egyénileg szeretnél hitelt felvenni.

Számomra az a siker, ha a különféle elérhető konstrukciókat – a babavárót és a CSOK-ot, melyek 2023-an módosult feltételekkel ugyan, de továbbra is elérhetőek lesznek, valamint az OTK-t – megfelelő módon kombinálva akár kimondottan előnyös ajánlatokhoz is juthatunk.

Örömmel segítek nektek megtalálni a legjobb lehetőségeket, ti pedig tudásotok birtokában felelősen dönthettek. Írjatok nekem!

Oszd meg Facebook-on!

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is!